AM en MN vieren hoogste punt woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord

147 huurwoningen, deels met vernieuwende ‘Friends Wonen’ appartementen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN, namens Stichting pensioenfonds Metaal en Techniek, vieren dinsdag 27 september het bereiken van het hoogste punt (bijna 75 meter) van woontoren B’mine@Overhoeks in Amsterdam Noord. In de toren worden 147 appartementen in verschillende typen gerealiseerd. Van de 102 huurappartementen in het middensegment worden er 50 ‘Friends Wonen’appartementen gerealiseerd en in de plint 580 m² commercieel onroerend goed. Coby van Berkum (voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Noord), George van Hooijdonk (Hoofd Onroerend Goed Nederland MN) en Ronald Huikeshoven (directievoorzitter AM) verrichten de officiële handeling, waarbij twee abseilers een bijzonder doek aan de woontoren onthullen. De door AM en MN ontwikkelde woontoren van bijna 75 meter hoog, is de eerste woningontwikkeling in De Strip in Overhoeks.

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 33.000000 cameraFNumber (float): 8.000000 cameraFarClip (float): 1000000015047466200000000000000.000000 cameraFarRange (float): 1000.000000 cameraFocalLength (float): 24.000000 cameraFov (float): 68.864044 cameraNearClip (float): 0.000000 cameraNearRange (float): 0.000000 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 840.000000 cameraTransform (m44f) channels (chlist) compression (compression): Zip dataWindow (box2i): [0, 0, 3999, 3399] displayWindow (box2i): [0, 0, 3999, 3399] lineOrder (lineOrder): Increasing Y name (string):

Woontoren

De nieuwe woontoren komt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m², een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond. De bouw is gestart in juni 2015 en de oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2017.

‘Betaalbaar woonconcept’

Met B’Mine@Overhoeks wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk gemaakt. Tot en met de 17e verdieping is het (onder bepaalde voorwaarden) mogelijk een appartement van 80 m² voor € 940 te huren. Daarbij hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine@Overhoeks worden vijftig woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als co-maker. De aanpak is gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. MN verwerft het project  ten behoeve van Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

AM onderscheidt zich steeds meer als ontwikkelaar van gezichtsbepalende appartementencomplexen. Naast B’Mine@Overhoeks zijn dit onder meer de projecten Xavier en Summertime aan de Zuidas in Amsterdam en 100Hoog, Calypso, Newport Nesselande en De Zalmhaven in Rotterdam en De Reder op Scheveningen in Den Haag.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over MN

MN werkt aan de financiële toekomst van bijna 2 miljoen mensen. Dat doet MN door de uitvoering van pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen voor haar opdrachtgevers. MN is 1 van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland en beheert een vermogen van circa € 115 miljard voor diverse pensioenfondsen. Namens PMT belegt MN al in vastgoed sinds 1948.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media