AM en HOC verkopen bedrijfslocatie in Maasdijk aan Nature’s Pride

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en HOC (Honderdland Ontwikkelings Combinatie) hebben een overeenkomst gesloten met Nature’s Pride voor de verkoop van een drie hectare grote locatie op het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Nature’s Pride is een onderneming die in Europa exotische groenten en fruit importeert, exporteert, rijpt, verpakt en distribueert. Nature’s Pride is nu ook al gevestigd op het bedrijventerrein Honderdland, maar wil vanwege de groei die het doormaakt een groter onderkomen realiseren.

Honderdland is een grootschalig bedrijventerrein in Greenport Westland aan de A20 ter hoogte van Maasdijk. Het grootschalige agrologistieke terrein wordt gefaseerd ontwikkeld. In de eerste fase zijn veertig hectare in gebruik genomen; de tweede fase komt nu in ontwikkeling en telt circa zestig hectare.

Nature’s Pride verwacht in 2012 een omzet te boeken van 145 miljoen euro, een stijging van twintig procent ten opzichte van 2011. De onderneming heeft nu circa 225 werknemers in dienst en biedt daarnaast werk aan 75 uitzendkrachten. De verwachting is dat het aantal medewerkers in vaste dienst eind 2014 is gegroeid naar driehonderd .

Het bestemmingsplan voor de tweede fase van Honderdland moet nog worden vastgesteld. In de provinciale structuurvisie is opgenomen dat het gebied een bedrijfsbestemming krijgt. De gemeente Westland heeft de omgevingsvergunning inmiddels in behandeling genomen en spant zich in om deze eind 2012 te verstrekken.  Nature’s Pride wil omstreeks eind 2013 verhuizen naar haar nieuwe locatie.
Realfort uit Utrecht heeft voor Nature’s Pride als adviseur opgetreden.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media