AM en Dura Vermeer geven startsein bouw woningen eerste fase in Hefkwartier Rotterdam

Wethouder Ronald Schneider verricht officiële handeling.

 

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Dura Vermeer geven op vrijdag 5 februari het startsein voor de bouw van de eerste 22 eengezinswoningen in het plan Hefkwartier in Rotterdam. Wethouder Ronald Schneider verricht de officiële handeling. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal hij de eerste paal slaan ter markering van de start van de bouw. Op de Kop van Zuid, op de plek waar voorheen de Oranjeboombrouwerij stond, komen circa 255 woningen onderverdeeld in circa 120 appartementen en 135 eengezinswoningen.

9889_Inbo_IMPR_Terraswoningen fase A

Woningaanbod

De 22 eengezinswoningen die nu in aanbouw gaan zijn allemaal verkocht. De woningen hebben een oppervlakte tussen de 107 m² en 135 m². De prijzen voor de eengezinswoningen waren vanaf € 192.500 v.o.n. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Inbo. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen. Naar verwachting start de verkoop van fase twee in het tweede kwartaal van 2016. Meer informatie over het project is te vinden op www.hefkwartier.nl

Hefkwartier

Het Hefkwartier is de eerste ontwikkeling van Port Feijenoord, zoals de grootschalige vernieuwing van de wijk Feijenoord en de tweede fase van de Kop van Zuid is gedoopt. In deze wijk komen verleden en heden samen. Het water, de kades, de levendige haventjes en de oude gebouwen blijven behouden. Nieuwbouw in alle soorten en maten, groene parken, een boulevard en voorzieningen als winkels en horeca worden daaraan toegevoegd. Het Hefkwartier wordt deel van een aantrekkelijke wijk waar jong en oud, alleenstaanden, starters, tweeverdieners en gezinnen samenkomen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Dura Vermeer Bouw Zuidwest B.V.

Dura Vermeer Bouw Zuidwest BV is onderdeel van het familiebedrijf Dura Vermeer. Dura Vermeer is actief in alle facetten van de woning- en utiliteitsbouw: van projectontwikkeling, nieuwbouw, renovatie en herstel tot groot onderhoud. Met meer dan 150 jaar ervaring in de bouw is zij in staat om goed in te spelen op de behoefte van de klant.

Download hier: ‘Persbericht AM en Dura Vermeer geven startsein bouw woningen eerste fase in Hefkwartier Rotterdam’

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media