AM, BPD en Syntrus Achmea tekenen turnkey overeenkomst voor realisatie huurappartementen Xavier op Provada

110 luxe vrije sector huurappartementen aan de Zuidas.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaars AM en BPD en vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben een turnkey-overeenkomst getekend op de vastgoedbeurs Provada voor de ontwikkeling en realisatie van 110 vrije sector huurwoningen in het bijzondere nieuwbouwproject Xavier aan de Zuidas in Amsterdam. Het luxueuze gebouw ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en George Gershwinlaan en bestaat in totaal uit 49 koop- en 110 huurappartementen, vier commerciële ruimten van in totaal circa 275 m² en een parkeergarage met 122 plaatsen.

1742,1 AM - Zuidas blok 4 - Stp 1_300dpiLR

De 75 meter hoge woontoren heeft 22 bouwlagen en twee lagere woongebouwen van zeven bouwlagen. De 110 vrije sector huurappartementen worden gerealiseerd in de kleine woongebouwen en in het onderste deel van de woontoren. Het huuraanbod bestaat uit twee-, drie- of vierkamerappartementen met woonoppervlakten variërend van circa 65 tot circa 110 m². Circa 50% van de huurwoningen wordt in het middensegment verhuurd. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze appartementen in portefeuille namens een van haar klanten.

Exclusief exterieur en interieur

Xavier krijgt een exclusieve uitstraling aan zowel de buiten- als binnenzijde van het gebouw. De appartementen hebben een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, hoge plafonds en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier zal de woonfunctie van de Zuidas verder versterken. Het ontwerp is van KENK Architecten te Amsterdam en is een vervolg op de samenwerking rondom het succesvol verkochte appartementengebouw OpZuid, ook een ontwikkeling van AM en BPD.

Planning

De bouw van Xavier is begin juni gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal Bouw. De prijzen voor de koopappartementen zullen bij de start van de verkoop, na de zomer van 2016, bekend worden gemaakt.  Medio 2018 wordt begonnen met de verhuur. Meer informatie over het project is te vinden op www.xavier020.nl en www.hureninxavier.nl.

Profiel AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Profiel BPD Ontwikkeling

BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Profiel Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. In totaal beheren we circa 16 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media