AM, ASR en Kelderman Bouw tekenen koopovereenkomst 28 kavels Op Enka in Ede

Veelzijdige woonlocatie met historisch karakter steeds mooier.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR (in een samenwerking onder de naam Grondbank Bennekomseweg Ede) en Kelderman Bouw hebben een koopovereenkomst getekend voor de levering van 28 kavels aan Kelderman Bouw op het Enka-terrein in Ede.

 Fotobijschrift: vlnr. Marien Kleinjan (AM Utrecht) namens Grondbank Bennekomseweg Ede en Hans Koopman namens Kelderman Bouw

Kelderman Bouw is voornemens samen met LATEI uit Amersfoort 28 woningen te ontwikkelen op de betreffende kavels onder de projectnaam Ninox op Enka. Het woningaanbod omvat vijftien rij- en hoekwoningen, twaalf twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning. De verwachting is dat deze in september in verkoop worden genomen. Meer informatie is te vinden op www.ninox-op-enka.nl.

Veelzijdige woonlocatie

OP Enka in Ede ligt in een unieke, natuurlijke omgeving aan de rand van de Veluwe en direct naast NS-station Ede-Wageningen. De transformatie van voormalig fabrieksterrein naar woonlocatie vordert gestaag. In totaal worden hier circa 1.300 woningen gerealiseerd met een commercieel programma van circa 30.000 m². Inmiddels zijn circa vijfhonderd woningen opgeleverd of in aanbouw. Op het terrein zijn diverse monumentale gebouwen bewaard gebleven, die deels ook een nieuwe bestemming hebben gekregen. Een voorbeeld hiervan is de Bitterzoutloods; met respect voor het gebouw en behoud van de kenmerkende, historische details, is een oude zoutloods met rijksmonumentstatus getransformeerd naar een nieuwe unieke woonlocatie met vijftien eigentijdse lofts.

Daarnaast is er veel aandacht voor de openbare ruimte, die wordt ervaren door onder meer de brede (achter)paden, de details zoals de keuze voor bestrating, de verlichting of de fraaie hofjes en doorkijkjes.

Voor meer informatie over de wijk en het woningaanbod van OP ENKA in Ede zie www.ede-enka.nl of kijk op www.facebook.com/openkaede.nl.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media