AM en vtwonen

Woonmagazine ontwikkelt interieur- en exterieurstijlen voor kopers

AM versterkt dienstverlening aan woonconsument door samenwerking met vtwonen

In ons streven naar het zoveel mogelijk ontzorgen van de woonconsument, willen wij onze klanten een ruime keuze bieden in de indeling en afwerking van hun nieuwe woning. In dit kader is AM een samenwerking aangegaan met vtwonen. Binnen deze samenwerking draagt vtwonen bij aan het ontwerp en de styling van interieurs en exterieurs van onze woonprojecten. Kopers kunnen kiezen uit diverse interieurstijlen en zonder te klussen hun huis woonklaar laten opleveren.

Vtwonen experience
Met het openen van de vtwonen experience is een belangrijke stap gezet om onze klanten de verschillende woonbelevingen te bieden. Deze ‘experience’ is een gezamenlijk initiatief van AM, vtwonen en Total Project. De laatstgenoemde partij, partner van AM voor de afbouw van woningen, biedt kopers in ruime stijlkamers de gelegenheid de interieurstijlen Pure Basic, True Romance en New Classic in een levensechte setting te ervaren. De stijlkamers zijn alle voorzien van een vloer, wandafwerking en een keuken uit het vtwonen-inrichtingspakket. Ze zijn bovendien met woonaccessoires tot en met het laatste detail ingericht en afgewerkt. Klanten worden hier geïnspireerd door de styling van vtwonen vanaf de eerste interesse in een project tot en met de oplevering van het door AM huis ontwikkelde huis.

Vtwonen experience

Foto: de voor AM ontwikkelde vtwonen interieurstijlen

Kopers kunnen met daarnaast met een interactieve styleswitcher, de interieurstijl naar een eigen woonsfeer aanpassen, door bijvoorbeeld de kleuren van de wanden en/of de vloer aan te passen. De vtwonen interieurstijlen en deze tool zijn onder meer te bekijken op de projectwebsite www.woneninrietpark.nl/inrichtingspakket.

Door de samenwerking met vtwonen worden wij als AM ook uitgedaagd de beleving voor de klant, onder meer ten aanzien van het interieur, steeds verder te verbeteren. Dit is een van de redenen waarom AM zich tijdens de vtwonen & design beurs heeft gepresenteerd met een stand in de vorm van het vtwonenhuis en met een woonwensenenquête waarbij de vtwonen-interieurstijlen zijn getoetst. De resultaten van het onderzoek zijn benut om de interieurstijlen verder aan te scherpen en het koperskeuzetraject te verbeteren.

Voordelen voor de klant
Wij bieden de vtwonen-interieurstijlen nu in circa 700 woningen aan. De klant wordt hiermee ontzorgd. Deze hoeft niet meer te klussen, heeft geen keuzestress en kan na oplevering direct wonen. Bovendien is er vooraf duidelijkheid over de kosten en kan het pakket desgewenst ook meegefinancierd worden. AM kan voor al haar projecten gebruik maken van de stylisten van vtwonen voor de inrichting van de plattegronden en de visualisatie van de interieurs en zo haar kopers nog beter adviseren ten aanzien van de wooninrichting en –sfeer.

Intensiveren klantcontact
Voor AM is vtwonen, als het meest inspirerende, veelzijdige en praktische woonblad van Nederland met een nettobereik van ongeveer 762.000 lezers en een online bereik van gemiddeld 60.000 geïnteresseerden, bovendien een uitstekend kanaal voor het intensiveren van het contact met woonconsumenten.

“AM heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet in het nauwer samenwerken en het beter communiceren met onze particuliere klant. Met ons business model I AM YOU zetten wij, vanaf de ideeënfase tot en met het wonen, in op het co-creëren met en het ontzorgen van de klant. Via initiatieven in samenwerking met vtwonen, zoals het vtwonenhuis als onderdeel van de Wooncollectie en de vtwonen-interieurpakketten, kunnen wij nog betere service bieden aan woonconsumenten”, aldus Mario Broos, directeur AM.

Eerste huizen in vtwonen-stijl
Op IJburg in Amsterdam zijn de eerste woningen gebouwd naar een ontwerp dat tot stand is gekomen in samenwerking met vtwonen. Het ontwerp past bij een modern gezinshuis, helemaal in vtwonen-stijl. De huizen zijn gemaakt met warme materialen zoals cederhout, hebben een lage uitbouw in een donkere, warme houtlook, grote ramen tot aan de vloer en lamellen voorzetdelen aan de buitenzijde die het licht mooi filteren (in de kleur van de gevel). Betaalbare woningen in een modern, eigentijds design.

Op www.vtwonenhuis.nl kunnen belangstellenden aangeven op welke plek(ken) zij willen dat deze huizen worden gebouwd. Bovendien kunnen ze meedenken over kleuren en materialen. AM inventariseert deze vraag en gaat vervolgens bij voldoende interesse de woningen samen met de belangstellenden ontwikkelen en realiseren. Deze benadering past geheel binnen I AM YOU, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie.