De Studio

Amsterdam

AM en woningcorporatie Stadgenoot hebben koop- en huurwoningen voor studenten gerealiseerd in het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam.

Toon de website
Projecten in Noord-Holland

De Studio

Amsterdam

AM en woningcorporatie Stadgenoot hebben koop- en huurwoningen voor studenten gerealiseerd in het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam.

In de eerste fase zijn circa 330 studentenwoningen en 2.000 m² commerciële ruimten ontwikkeld. Daarna is gestart met de transformatie van het volledig gestripte monumentale gebouw. Het initiatief van AM en Stadgenoot sluit aan op het recent ingezette beleid van de gemeente Amsterdam leegstand in de stad terug te dringen en de schaarse ruimte beter te benutten. Het gebouw is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. In de transformatie behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke karakter. Het circa 36.000 m² grote kantoor ligt binnen de ring in het Amsterdamse stadsdeel West. De gevels zijn vernieuwd en de gemeente Amsterdam heeft een landschapsarchitect opdracht gegeven een nieuw ontwerp te maken voor het naastgelegen plantsoen. Om een goed beeld te krijgen van specifieke woonwensen van studenten had AM een internetenquête (www.studentenwoningamsterdam.nl) opgezet. De uitkomsten van deze enquête zijn tevens gebruikt voor de ontwikkeling van Villa Mokum in het Amstelkwartier, waar AM eveneens koopwoningen voor studenten heeft gerealiseerd. Alle koopwoningen in De Studio zijn verkocht. Voor meer informatie over de huurwoningen in De Studio kunt u contact opnemen met Stadgenoot.

Programma

320 koopappartementen voor studenten, 2.000 m2 commerciële ruimte

Ontwerp

Wessel de Jonge, Zecc Architecten

Partners

  • Gemeente Amsterdam
  • Stadgenoot

Status van het project

  • Gerealiseerd

Volg AM © AM 2018 AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep | Inloggen