AM verbindt zich met de toekomst op Provada 2017

Een greep uit de activiteiten

Om te beginnen is er een aantal belangrijke overeenkomsten ondertekend. Daarnaast was AM vertegenwoordigd bij evenementen van de Provada zelf, waar een breed publiek bij aanwezig was. We organiseerden de traditionele AM Provada Lunch in het nabijgelegen Strand Zuid voor onze relaties met dit jaar de energieke presentatie van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg en schoven onze Young Professionals voor het eerst aan bij deze lunch. Verder waren er zakelijke happenings op de AM-stand waaronder de Vastgoedscan van Consult en Live Concepting van AM Concepts. Ook kwam AM TV voorbij, hoorden we Roel Vollebregt door de luidsprekers in de hal bij het ontbijtnieuws van Vastgoedmarkt, kwamen architecten presenteren op onze stand en was er natuurlijk ook de drukbezochte AM borrel. De AM-stand trok in de vernieuwde look & feel, met onze vertrouwde barista’s, complimentenmeisjes en met de eigen vaste AM-collega’s dit jaar enkele duizenden bezoekers. Er was veel dynamiek, een groot succes!

 

De drie dagen in een notendop

Elke dag op de Provada is samengevat in beeld en tekst. Dit doet uiteindelijk de volle dagen tekort, want er was veel meer te zien en te horen dan we hier samenvatten. Voor een leuke fotoimpressie van de drie beursdagen klik hier. Ook het filmpje van AM TV van de stand is het bekijken waard Deze is te vinden op Intranet en ook op het facebook account AM TV. Inmiddels zijn er al vier filmpjes te bekijken.

Dinsdag 30 mei, dag #1: Corporatiekoers 2013, Residential Investment & Affordable Housing, twee ondertekeningen en de prins maakt reclame voor AM

Op de eerste dag van de Provada start op de stand in de zogenoemde contracthoek, de vastgoedscan van AM Real Estate Development. Relaties van CONSULT zijn uitgenodigd om te bespreken wat de mogelijkheden zijn van hun commercieel vastgoed.

Deelname debat Corporatiekoers 2030

Peter Heuvelink neemt na de lunch deel aan het debat tijdens de bijeenkomst ‘Corporatiekoers 2013 – Welke trends en ontwikkelingen zien wij om ons heen en welke zijn relevant voor de sociale huisvesters? Hoe ziet de samenleving er straks uit en wat is de rol van de corporatie? Met een aantal sprekers is het toekomstbeeld geschetst.


Peter Heuvelink staat rechts op de foto tijdens het debat over de corporatiekoers 2013. Tweede van rechts staat Alfred van der Bosch (directeur bestuurder Woonvisie), derde van rechts Mieke van den Berg, bestuurder bij Eigen Haard. Dan staat helemaal links op de foto Dick Mol, bestuurder / directeur WBO en tweede van links de wethouder Krieger van gemeente Purmerend.

Maarten Markus werd geïnterviewd op de stand over duurzaamheid door de Dutch Green Building Council. Interviews op de stand geven de nodige dynamiek en zijn zeker voor herhaling vatbaar, vooral als er een complete crew ineens de stand op loopt (uiteraard was alles voorbereid).


Maarten Markus voor de camera voor de Dutch Green Building Council.

De volgende dag verschijnt tot onze grote vreugde deze foto in de regionale dagbladen. De Provada haalt de landelijke pers met het openen van de beurs door de prins, die hiermee reclame maakt voor AM en voor The Student Hotel in Eindhoven. Dank prins Constantijn!

Er worden op de eerste dag twee overeenkomsten getekend: De Hellingen en Schiekwartier.

Ondertekening: De Hellingen

AM en Amvest Investment Management tekenden de koopovereenkomst van 33 verhuurde appartementen in het project De Hellingen in Alblasserdam.


V.l.n.r.: Erik Schimmel, Wilco van den Ban, Joep Visschedijk (Amvest), Gerhard Bolk en Wim Wensink (Amvest).

Ondertekening: Schiekwartier En iets later op de middag was er de ondertekening met de gemeente Delft over het Schiekwartier. Wederom met champagne! Wilco van den Ban en wethouder Lennart Harpe van de gemeente Delft tekenden de overeenkomst voor de samenwerking aan de transformatieopgave van het bedrijventerrein in de Schieoevers, het Delfts Schiekwartier.


V.l.n.r.: de wethouders van Delft, Lennart Harpe, Raimond de Prez, Wilco van den Ban en Maarten Kool.

Deelname aan debat: Residential Investment & Affordable Housing

Later die middag sprak Ronald Huikeshoven op de bijeenkomst over ‘Residential Investment & Affordable Housing’, georganiseerd door PropertyEU, ULI Europe en RICS. Huikeshoven maakte deel uit van het debat en voerde de discussie over de mate waarin steden succesvol zijn en in hoeverre dit samenhangt met (sociale) inclusiviteit. Een thema waarin AM ook actief in is en initiatieven voor ontwikkelt. Samen met Robbert van Dijk (Fund Director ASR) en Desiree Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling BPD) is het onderwerp die middag verder uitgediept.

Woensdag 31 mei, dag #2: Vastgoedscan, Live Concepting, twee ondertekeningen en de Provada Lunch.

Op de tweede dag in de ochtend organiseerde AM Real Estate Development een tweede sessie in de stand met de Vastgoedscan en heeft AM Concepts samen met de betrokkenen gewerkt aan de gebiedsontwikkeling van Weespersluis tijdens ‘Live Concepting’.

Ondertekening: Haarzicht

Diezelfde ochtend tekende wederom Gerhard Bolk en Allard van Spaandonk, Managing Director Dutch Investments van Bouwinvest, de TKO voor de nieuw te ontwikkelen woonwijk Haarzicht in Vleuten.


V.l.n.r. Gerhard Bolk en Allard van Spaandonk, Managing Director Dutch Investments van Bouwinvest met op de achtergrond links Angelique Hensen en helemaal rechts Hugo Nijhoff.

Gerhard Bolk tekende op de stand van de gemeenten Utrecht ook de overeenkomst met de gemeente Utrecht over de ontwikkeling van Haarzicht. AM vertegenwoordigt samen met Bunnik Projecten de Grondbank Haarzicht CV. Wederom een feestelijk moment.


v.l.n.r. De heer Bunnik, directeur Bunnik projecten, wethouder Kees Geldof, gemeente Utrecht en Gerhard Bolk.

Provada Lunch

De Provada Lunch was dit jaar in het gloednieuwe Strandzuid. Na het welkomstwoord van Ronald Huikeshoven ontving de gastspreker, de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg, het eerste exemplaar van het onderzoek van AM Measure. Het onderzoek is een eerste editie in de reeks ‘Woningmarkt in zicht’ met de titel ‘Binnen of buiten de ring? Woonperspectieven voor Amsterdamse middenklassegezinnen’.


V.l.n.r. Ronald Huikeshoven en de wethouder Eric van der Burg.

De wethouder hield een inspirerend betoog over het belang van de ruimtelijke inrichting om mensen meer te laten bewegen. Hij richtte zich specifiek op de tafel met Young Professionals van AM die de toekomst vertegenwoordigen en daarmee de toekomst van de ruimtelijke inrichting mede gaan bepalen. Hij refereerde verder in zijn betoog naar het nut en de noodzaak van voldoende openbare ruimte, en de wijze waarop de inrichting van gebouwen kunnen bijdragen aan meer beweging. Een inspirerende speech van een bevlogen wethouder.

Aankondiging: AM wint tender NPD-locatie Utrecht

Om precies 13.30 uur werd op de stand bij de gemeente Utrecht bekend gemaakt wie Kavel 1 op de NPD locatie in Utrecht-Overvecht had gewonnen. AM viel in de prijzen. Het gaat om een totaalprogramma voor wonen, werken en recreëren met 350 appartementen verdeeld over drie gebouwen. Hiervan is het grootste gedeelte middeldure huur. Op deze locatie was de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) gehuisvest. Belangrijke pijlers uit het winnende plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en inspiratie.


De felicitaties aan AM door de Utrechtse wethouder Kees Geldof, links op de foto. Naast de wethouder staat Gerhard Bolk. In het midden staat een van de betrokken architecten, waaronder Paul de Ruiter. Rechts staan Hugo Nijhoff en Eva van Bunningen, betrokken bij het winnen van de tender.

De woensdag was zoals vanouds de meest bezochte dag op de Provada. De dag sloot af met de borrel in de stand, waar het bijna over de hoofden lopen was. Zowel op de AM-stand als op de Provada zelf waren er veel bezoekers die dag.


Op deze film van AM TV is een impressie te zien van de woensdagmiddag op de AM-stand. Een goede afsluiting van de tweede dag op de Provada.

Donderdag 1 juni, dag #3: Ontwerpstudie Licht Verdicht en wat is er gezond aan gezonde gebouwen?

De derde dag begon met de presentatie van de resultaten van de ontwerpstudie Licht Verdicht, geïnitieerd door BNA Onderzoek. AM was in de persoon Michelle Corbeau als opdrachtgever betrokken bij deze studie en wilde relaties laten zien wat de resultaten waren van de studie. Het onderzoek richt zich op het zogenoemde optoppen van bestaande gebouwen met nieuwe functies en programma in Rotterdam. Niet alleen interessant om te horen van de betrokken architecten, maar ook goed om in de ochtend presentaties op de stand te verzorgen. Een goed initiatief. Deze formule is voor herhaling vatbaar!


Marjolein van Eig van BureauVanEig met de studie op locatie Lumière, een van de ontwerpteams waar AM als partner bij betrokken was.

Deelname aan debat: Wat is er gezond aan gezonde gebouwen? In de middag sprak Nils Bonder over het thema gezonde gebouwen. De (meer) waarde van gezonde gebouwen wordt voor eindgebruikers en beleggers immers steeds belangrijker. De eerste gebouwen die een WELL-certificaat krijgen, worden al ontwikkeld. Wat zijn de kenmerken van gezonde gebouwen, kost het extra en wat levert het precies op?

Nils (tweede van links) nam deel aan het debat namens Consult, onderdeel van AM Real Estate Development, samen met Tim Habraken van CBRE (links op de foto), Ron Hendrik van Van Beek ingenieurs (midden), Irma van Oordt van KCAP Architects & Planners (tweede van rechts). Annemarie van Doorn begeleidde het debat (helemaal rechts).

Conclusie van drie dagen: Relatie, reputatie en ruil

Het is niet alleen erg leuk om op de Provada te zijn, maar onze aanwezigheid heeft een duidelijk doel. Het is namelijk veel meer dan enkel zichtbaar zijn. Het zijn drie dagen gevuld met het opdoen van nieuwe contacten en kennis, het versterken van bestaande relaties, het omarmen en uitdragen van nieuwe initiatieven en kennis, het genereren van veel publiciteit, het tonen van ons werk, het uitbreiden van netwerken en het zien en benutten van kansen, waardoor op zowel de korte termijn als op de lange termijn de reputatie van AM als toonaangevende gebieds- en vastgoedontwikkelaar wordt versterkt. De Provada met hierin onze aanwezigheid en activiteiten is voorwaarde creërend en stimulerend, in de voorbereiding, en in de opvolging van de Provada zit uiteindelijk het echte succes.